SAHİH-İ İBN-İ HİBBAN Zvd

BABLAR    KONULAR  -  NUMARALAR

Z İ K İ R L E R

<< 1290 >>

18- Kişi Gireceği Kasabayı Gördüğü Zaman Demeli

 

(:-2377-:) Ata' b. Ebi Mervan, babasından naklediyor: Ka'b: "Musa (a.s.) için denizi yarana yemin olsun ki" diye yemin ederek Suheyb'in kendisine şöyle dediğini anlattı:

 

"Allah'ın Resulü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) girmek istediği kasabayı gördüğü zaman mutlaka şöyle dua ederdi:  "Ey yedi kat göğün ve onun gölgelendirdiklerinin Rabbi! Ey yedi kat yerin ve onun barındırdıklarının Rabbi! Ey şeytanlar ve onun saptırdıklarının Rabbi! Ey rüzgarlar ve onun sürükleyip götürdüklerinin Rabbi olan Allahım! Senden bu kasabanın ve halkının hayrını diliyoruz. Bu kasabanın, kasaba halkının ve içinde bulunanların şerrinden de sana sığınırız."

 

- - -

İsnadı hasendir. Hadisi İbn Hibban, ihsan 4170,171 (2698), İbnü's-Sünnı, Amelu'l-Yevm ve'l-Leyle (525), Nesai, Amelu'l- Yevm ve'l-Ley/e (543, 554), İbn Huzeyme 4/150 (2565) ve Taberani, M. el-kebir (7299)