musannef

abdurrezzak

namaz

 

ana sayfa      kur’an      hadis      sözlük      biyografi

 

namazdayken bineğinin kaçmasından korkan veya korktuğu bir Şeyi gören

 

3288- hasan( -i basri) ve katade, namaz kılarken bineğinin gitmesinden veya yırtıcı bir hayvanın ona saldırmasından korkan kişi hakkında: "bineğini kurtarmak için gider" dediler. kendilerine: "geri dönünce namazını bırakmış olduğu yerden mi tamamlari" diye soruldu. ma'mer der ki: amr'ın bildirdiğine göre hasan bu soruya: "eğer sırtını krbleye döndüyse, namazı yeniden kılar" cevabını vermiştir. 

 

tahric: fethu'l-bari'de geçtiği üzere İbn ebi Şeybe rivayet etti.

 

 

 

3289- ezrak b. kays bildiriyor: "eba berze el-eslemi, aslanın bineğine saldırmasından korkunca, namazda olduğu halde bineğine doğru yürüyüp onu tuttu."

 

 

 

3290- ezrak b. kays bildiriyor: "eba berze el-eslemi' namaz kılarken katırına bir zarar gelmesinden korktu ve namazda olduğu halde bineğine doğru yürüyüp onu tuttu."

 

tahric: farklı kanallarla buhari rivayet etti.

 

 

 

3291- ma'mer bildiriyor: katade'ye: "namaz kılan biri bir çocuğu kuyunun başında görüp düşmesinden korkarsa, onu kurtarmaya gidebilir mii" diye sorunca: "evet" cevabını verdi. ben: "bir hırsızın katırını almak istediğini görsei" diye sorunca da: "evet, gidebilir" cevabını verdi.

 

 

 

3292- ma'mer bildiriyor: bir adam katade'ye: "ben namaz kılarken bir oğlak evime giriyor, eğilip bir kamış alarak ona vuruyorum" deyince, katade: "bunda bir sakınca yoktur" karşılığını vedi.

 

 

 

3293- sevri'nin hocalarından birinde bildirdiğine göre ebü berze eleslemı namaz kılarken bineği bağlı olduğu yerden kurtulunca, ebü berze gidip bineği tuttu.

 

sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

namazda kımıldatmak