musannef

abdurrezzak

kİtabu’l-camİ ma’mer b. raşid el-ezdi

 

ana sayfa      kur’an      hadis      sözlük      biyografi

 

başı, eli ve başka yerleri Öpmek

 

20947- İbn sirin der ki: "eğer hz. ebu bekr, resulullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) başını öpmüş olmasaydı bunun cahiliye adetlerinden olduğunu düşünürdüm."

 

20948- ebu seleme der ki: İbn abbas: "hz. ebu bekr, resulullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) yüzünü açıp üzerine eğildi ve onu öptü" diye anlatırdı.

 

20949- katade der ki: "denilirdi ki; kulun gafletinin allah'ın helal kıldığı bir hususta olması onun için ne güzeldir."

 

20950- ali b. talk der ki: resulullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurduğunu işittim: "sizden biri yellenecek olursa abdest alsın. kadınlara da makatlarından yaklaşmayın. bilesiniz ki allah hakkı söylemekten çekinmez, "

 

tahric: tirmizi (2/205)/ ebu muaviye kanalıyla asım'dan ve ebu davud rivayet ettiler.

 

 

 

20951- süleyman b. davud b. mahan der ki: "sevri ve ma'mer'in karşılaştıkları zaman kucaklaşıp birbirlerini öptüklerini gördüm."

 

sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

kadına arkadan (dübürden) yaklaşmak