humeydİ

 

70- abdullah b. ca'fer (r.a.) hadisleri

 

547- ... halid el-mahzumi şöyle diyor: bana babam haber verdi o, abdullah b. ca'fer (r.a.)'in şöyle anlattığını işitmiş: ca'fer b. ebu talib (r.a.)'in ölüm haberi gelince peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdular: "ca'fer ailesi için bir yemek yapınız. zira onlara kendilerini meşgul edecek bir şey geldi."

 

tahric:beyhaki, cenaiz: 4, 61; mavsıli, müsned: 6801.

 

 

 

548- ... ca'fer b. halid anlattı, şöyle dedi: bana babam haber verdi. kendisi abdullah b. ca'fer'in şöyle dediğini işitmiş: bana peygamber (s.a.v.) uğradılar, ben ve abdülmuttalib oğullarından bir oğlan çocuğu birlikteydik. bizi bir hayvana bindirdi. biz üç kişiydik.

 

tahric:müslim, f.sahabe: 2418; mavsıli, müsned: 6701.

 

 

 

549- ... müs'ir b. kidam şöyle diyor: bana fehm (kabilesin) den bir adam haber verdi şöyle anlattı: bizler müzdelife'de abdullah b. zübeyr (r.a.)'in yanındaydık. bizim için bir deve kesti. bunu gören abdullah b. ca'fer (r.a.) şöyle dedi: peygamber (s.a.v.) et'e (et yemeğine) davet edilirdi.. abdullah şöyle devam etti: peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdular: "etin en güzeli sırt (hayvanın sırtının) etidir."

 

tahric:nesai, kübra: 4, 154. no: 6657

 

 

 

550- ... abdurrahman b. avf (r.a.) şöyle anlatıyor: bana babam haber verdi. 0, abdullah b. ca'fer (r.a.)'in şöyle dediğini işitmiş: peygamber (s.a.v.)'i yaş hurmayı salatalıkla (hıyarla) yerken gördüm.

 

tahric:buhari, efime: 5440; müslim, eşribe: 2043.

 

sonraki sayfa için aşağıdaki başlığa tıklayın:

 

71- Üsame b. zeyd (r.a.) hadisleri