sÜnen bn- mace

bablar konular numaralar

ktabu’l-edah

<< 3149 >>

11- kurban bayraminda kurban kesmek steyen kmse, zlhcce ayinin lk on gÜnÜnde killarindan ve tirnaklarindan br Şey almasin. babi

 

حدّثنا هَارُونَ بْنُ عَبْدِ اللهِ الْحَمَّالُ. حدّثنا سُفْيَانَ بْنُ عُيَيْنَةَ، عَنْ عَبْدِ الرَّحْمنِ بْنِ حُمَيْدِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمنِ بْنِ عَوْفٍ عَنْ سَعِيدِ بْنِ الْمُسَيَّبِ، عَنْ أُمِّ سَلَمَةَ؛ أَنَّ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم  قَالَ ((إِذَا دَخَلَ الْعَشْرُ وَأَرَادَ أَحَدُكُمْ أَنْ يُضَحِّىَ، فَلاَ يَمَسَّ مِنْ شَعَرِهِ وَلاَ بَشَرِهِ شَيْئاً)).

 

Ümmü seleme (r.anha)'dan rivayet edildiğine göre; nebi (sallallahu aleyhi ve seliem) şöyle buyurmuştur: «zilhicce ayının ilk on günü girip de biriniz bayramda kurban kesmek istediği zaman artık (kurbanını kesinceye kadar) kendi vücûdunun kıllarından ve derisinden hiç bir şeye dokunmasın.»

 

aÇiklama:     3150’de