sÜnen bn- mace

bablar konular numaralar

ktabu’t-ta’br’r-ru’ya

<< 3912 >>

devam: 5- Şeytan br kmse ile uykusunda oynarsa (yan hoŞlanmadiĞi br rÜ'ya gÖrÜrse) o kmse rÜ'yasini nsanlara anlatmasin, babi

 

حدّثنا عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ. حدّثنا أَبُو مُعَاوِيَةَ عَنِ الأَعْمَشِ، عَنْ أَبِي سُفْيَانَ، عَنْ جَابِرٍ؛ قَالَ: أَتَى النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم رَجُلٌ، وَهْوَ يَخْطُبَ، فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللهِ! رَأَيْتُ الْباَرِحَةَ، فِيمَا يَرَى النَّائِمُ، كَأَنَّ عُنُقِي ضُرِبَتْ. وَسَقَطَ رَأْسِي. فَأتَّبَعْتَهُ فأَخَذْتُهُ فَأَعَدْتُهُ.

 فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم ((إِذَا لَعِبَ الشَّيْطَانُ بِأَحَدِكُمْ، فِي مَنَامِهِ، فَلاَ يُحَدِّثَنّ بِهِ النَّاسَ)).

 

cabir (bin abdillah) (r.a.)'dan; Şöyle demiştir: bir gün nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) hutbe okurken bir adam o'na geldi ve: ya resulallah! dün gece rü'yamda gördüm ki sanki benim boynum vurulmuş ve başım yere düşmüş. ben de başımın arkasında gidip onu aldım ve tekrar yerine koydum, dedi. bunun üzerine resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: «Şeytan birinizle uykusunda oynadığı zaman o kimse o rü'yayı sakın insanlara anlatmasın.»

 

 

diğer tahric: müslim

 

aÇiklama 3913’te