ŞAFİİ el-UMM

CUMA

 

CUMA NAMAZINI TERK ETMENİN AĞIR SORUMLULUĞU

 

İmam Şafii (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Bize İbrahim b. Muhammed anlattı. O, Safvan b. Suleym'den; o, İbrahim b. Abdullah b. Ma'bed'den; o, babasından; o, İkrime'den; o da İbn Abbas 'tan rivayet etmiştir ki: Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Kim Cuma namazını bir zaruret olmaksızın terk ederse adı; silinmez ve değiştirilmez kitaba münafik olarak yazılır. " Tahric: İbn Ebi Şeybe, 2/154; Müsned, Ebu Ya'la. 5/102.

 

Bize Rebi' anlattı, ona İmam Şafii, ona İbrahim b. Muhammed anlatmış ki: Bana Muhammed b. Amr, ona Abide b. Süfyan el-Hadrami, ona Ebu'l-Ca'd ed-Damri, Resulullah (s.a.v)'in şöyle buyurduğunu nakletti: "Bir kimse önemsiz görerek üç Cuma namazını terk ederse Allah onun kalbinin üzerini mühürler. '' Tahric: Ebu Davud, 1/638.

 

İmam ŞafiI (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Bazı rivayetlerde, "Üstüste üç Cuma ... " şeklinde geçiyor.

 

İmam ŞafiI (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Bize İbrahim b. Muhammed anlattı, ona Salih b. Keysan, ona da Abide b. Süfyan anlattı ki: Amr b. Ümeyye ed-Daınri'nin şöyle dediğini duydum: "Müslüman bir kimse üç Cuma namazını önemsiz sayarak terk ederselkatılmazsa mutlaka gafillerden yazılır. "

 

İmam Şafiı (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Cuma namazında hazır bulunmak farzdır. Kim bir farzı önemsiz sayarak terk ederse -Allah'ın onu affetmesi hariç- artık kendisi büyük bir kötülüğün hedefi haline gelmiştir. Bu tıpkı, bir insanın vakti geçinceye kadar namaz kılmaması gibidir. Nitekim o da Allah'ın bağışlaması hariç, büyük bir kötülüğe maruz kalmıştır.

 

Sonraki için tıkla:

 

CUMA GECESİ VE GÜNDÜZÜNDE EMREDİLEN AMELLER