sÜnen bn- mace

bablar konular numaralar

ktabu’s-sadaka

<< 2428 >>

devam: 18- borÇtan dolayi (borÇluyu) hapsetmek ve mÜlazeme (alacaklinin onun yakasina yapiŞmasi) babi

 

حدثنا هَجِيَّةُ بْنُ عَبْدِ الْوَهَّابِ. ثنا النَّضْرُ بْنُ شُمَيْلٍ. ثنا الهِرْمَاسُ بْنُ حَبِيبٍ عَنْ أَبِيهِ، عَن جَدِّهِ ؛قَالَ:

 أَتَيْتُ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم بِغَرِيمٍ لِي. فَقَالَ لِي ((إلزَمْهُ)). ثُمَّ مَرِّ بِي آخِرَ النَّهَارِ فَقَالَ ((مَافَعَلَ أَسِيرُكَ يَأَخَا بَني تَمِيمٍ؟))

 

el-hirmâs bin habîb'in dedesi (r.a.)'den; Şöyle demiştir: ben bir borçlumu (yakalayıp) peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'e götürdüm. resûl-i ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) bana: «borçlunun peşini bırakma,» buyurdu. sonra gündüzün sonunda bana uğrayarak: «yâ ahâ benî temim! senin esirin ne yaptı (yâni borcunu ödedi mii)» buyurdu.

 

ebu davud hads ve zah Çn tikla